Boligberegner

Er der gået Coronavirus i boligmarkedet?

De seneste år har været en gunstig periode for det danske boligmarked, hvor vi har set den ene rekord efter den anden, når det kommer til stigning i huspriser. Alt tydede på, at 2020 ville nyde godt af samme tendens med et boligmarked, der brager derudaf. Januar bød da også på flotte salgstal og stigende boligpriser. Og med forårets komme, hvor boligsalgene plejer at peake, så det mere end lyst ud for boligejere med salgstanker.

I hvert fald lige indtil corona-epidemien ramte os og blev til en global trussel for hele verdensøkonomien. Det er svært – og nok også naivt – at forestille sig, at boligmarkedet ikke vil blive ramt af coronakrisen. Men hvordan skal du som husejer og potentiel hussælger forholde dig til dette?


Coronavirus sætter dagsordenen
Det smitsomme virus, Covid-19, er et samtale hos alle danskere i disse dage. Det verdensomspændende virusudbrud har store konsekvenser for hele verden, herunder selvfølgelig også Danmark, som bogstavelig talt er lukket ned. Sådanne tiltag vil kunne mærkes på økonomien, og boligmarkedet er næppe nogen undtagelse. Ingen ved hvor længe det vil vare, og det skaber stor usikkerhed blandt både købere og sælgere.

De mange tiltag, der er igangsat for at mindske spredning af virussen, kan aflæses på boligmarkedet i form af bl.a. færre fremvisninger. Som boligejer er det dog ikke nødvendigvis den eneste rigtige løsning at droppe alle tanker og overvejelser om salg. Det kan godt være, at coronavirussen lige nu sætter dagsordenen alle steder, og at det har resulteret i et boligmarked, der er mere stille end normalt – men det betyder ikke, at markedet er dødt.

Få en boligvurdering, mens priserne stadig er på toppen
Måske har du gået med seriøse salgstanker, eller måske er du bare nysgerrig på, hvad din bolig kan sælges for i dag? Det kan også være, du har brug for en vurdering som et redskab til at få et billigere lån hos banken? Uanset formål, er det en rigtig god idé at få foretaget en boligvurdering netop nu. Selvom coronavirussen lige nu viser sit grimme ansigt, så rammer krisen på et tidspunkt, hvor den danske økonomi er i topform. Det har også vist sig på boligmarkedet, hvor priserne har slået den ene rekord efter den anden. Priserne på boliger har aldrig været højere end nu, og det er derfor en gylden mulighed for dig som husejer at få lavet en boligvurdering.

Hvis du vælger at sælge nu, mens markedet stadig er på toppen, har du mulighed for en stor profit. Det kan især være en god idé, hvis du allerede har et andet sted at bo, så du selv kan vente med at købe, til du ved hvordan det hele udvikler sig. Er du interesseret i at få en vurdering af din bolig, kan du derfor med fordel prøve denne boligberegner, der kan fortælle dig, hvad din bolig er værd.