Organiserings- og opbevaringsprodukter

Hvad skete der med viktualierum?

I de gode gamle dage var der altid et viktualierum. Det var her man opbevarede madvarer som ikke behøvede at stå på køl. Ofte var rummet lidt koldere end resten af køkkenet. Viktualierummet kendes også som et spisekammer. Men efter køleskabets indpas er spisekammeret næsten gået i glemmebogen. Det var ikke længere nødvendigt fordi man jo havde et køleskab og supermarkedet lige om hjørnet.

Spisekammeret kommer tilbage

Men spisekammeret et en savnet størrelse i moderne madlavning. Især hos børnefamilierne. Mange har indset at mad smager bedre når man laver den selv. Det kræver et større lager af grundingredienser. Mange frugter og grønsager har brug for et køligt sted. Løg, citrus, æbler, bananer og kartofler har ikke godt af at ligge i køleskabet. De har bedre af at ligge mørkt og køligt i for eksempel et viktualierum.

Mange råvarer kræver plads

Over de seneste år er der flere og flere der får leveret varer ved døren. Fuldstændig som i gamle dage. Der kommer alt fra grøntsagskasser til kød og mælk. De mange grønsager har brug for plads fordi frugt og grønt ikke altid har godt af at rode sammen i bunden af køleskabet. De påvirker hinanden og kan være med til at mindske holdbarheden. Det danske køkken har brug for et spisekammer. Og har du taget skridtet, så lad dig inspirere til indretningen hos Simply Organized.

Opbevaring til spisekammeret

Frugt og grønt kræver forskellig opbevaring. Derfor får du brug for et udvalg af trækasser og kurve til dine råvarer. Kammeret skal også være indrettet med hylder så du nemt og hurtigt kan finde de tørvarer du skal bruge. Mel og gryn skal opbevares lufttæt og nemt tilgængeligt. Du skal også have en hylde til dåser og hjemmelavet syltetøj og andre syltede godte. På øverste hylde kan din hjemmelavede snaps og gløggekstrakt stå.