Kæledyr

Redekasser hjælper fuglene i vinterkulden

Du tænker måske, at den danske natur er lidt kedelig. Det er den langt fra. Ganske vist har vi ikke storslåede naturområder ligesom i udlandet, og dyrelivet er måske ikke lige så vildt som på Tanzanias savanne. Der er hverken bjerge, regnskove eller ørkener i Danmark. Du finder heller ikke mange bjørne, løver eller elefanter uden for zoologiskhave. Det betyder dog ikke, at den natur, som vi finder her, er kedelig. Slet ikke.

Et godt eksempel er fuglelivet. Der findes masser af små og store fugle i Danmark. Rovfugle som høge og musvåger. Små, søde fugle som musvitter, spurve, mejser eller svaler. Interessante fugle som krager, fasaner, nattergale, lærker eller råger. Det er bare få eksempler på alle de mange fugle, som er værd at kaste et blik på.

Få fugle i haven med et fugleskur

Du behøver ikke engang finde kikkerten frem og vandre ud i skoven. Det kan selvfølgelig være spændende nok at sidde i et fugletårn og nærstuderer de mange flotte fugle. Det er bare ikke nødvendigt. Du kan nemlig opleve rigtig mange af de danske fuglearter i din egen have. De kommer helt af sig selv, men hvis du gerne vil have mange fugl i haven, kan du også lokke dem til.

Du skal bare forkæle fuglene lidt. Det kan man gøre ved at fodre dem, eller give dem et lille fuglebad. Den mest effektive teknik er dog at give dem et fuglehus i haven. Så flytter der nemlig en lille fugle-familie ind. Samtidig hjælper du de små bevingede væsner med at overleve i den strenge danske vinterkulde.

Du kan altså slå to fluer med et smæk. Med redekasser får du både fuglene helt tæt på, samtidig med, at du hjælper dem med at overleve.