Iskaffe

Kold iskaffe til varme dage

Kold iskaffe til varme dage

Varme sommerdage kalder på kolde drikke. Kaffe er en drik, der typisk nydes varm, men hvorfor ikke nyde den kold på de varme dage – og hvilket bedre alternativ end end lækker og luksuriøs iskaffe, som nemt kan laves på under fem minutter? Brygger du din iskaffe på den rigtige måde, kan den uden tvivl opfylde dine største kaffedrømme. 

Sådan laver du iskaffe

Det er de færreste, som bryder sig om en kop kaffe, der er blevet kold fordi den har stået for længe på bordet, og en iskaffe fremstillet på den rigtige måde skal ingenlunde minde om en sådan. En rigtig iskaffe skal derimod være iskold, cremet og have en intens smag af espresso og måske et hint af noget sødt. 

Har du en espressomaskine til rådighed i hjemmet eller på arbejdet kan du lave et enkelt eller to espressoshots og røre lidt sirup i mens det er varmt. Efter et par minutters nedkøling fylder du et glas med isterninger og hælder kaffeblandingen over. Derefter tilsætter du 1-2 dl. mælk, soyamælk eller havredrik og rører rundt – din iskaffe er klar til servering. 

Har du ikke en espressomaskine?

Frygt ikke. Der er mange gode alternativer. Den nemme løsning er selvfølgelig at løbe ned til nærmeste kaffebiks og købe iskaffen, men vil du gerne gøre det til en daglig ting er der billigere og endnu nemmere alternativer. 

Du kan eksempelvis købe et espressoekstrakt eller espressoshots på flaske til din iskaffe. Så er det bare at dosere, fylde is på og toppe med mælk eller vand – nemmere bliver det ikke. Mange af de nye produkter på markedet er super gode og uden alverdens tilsætningsstoffer – du kan eksempelvis trygt give dig i kast med varianterne af espresso på flaske fra Kaffeagenterne, hvor du kan vælge imellem forskellige smagsvarianter som Dark Chokolate eller Irish Rhum Cream.