Slagleklipper

Hvornår bruger man en slagleklipper?

Hvornår bruger man en slagleklipper?

Det er helt forståeligt, hvis ordet ‘slagleklipper’ ikke lige ringer den store klokke for dig, men sådan er det med mange termer for remedier, hvor man måske kender funktionen, men ikke ved, hvad anordningen officielt hedder.

Og sådan tør vi godt gætte, at det også gælder med en slagleklipper for dig, for du har måske set sådan en, specielt du befærder eller bor i områder med store gevækster af ukrudt, græs og buske.

Lad os med det samme slå fast, hvad en slagleklipper er. Det hører sig nemlig til sidste del af navnet, da det er en klippemaskine, men det er også en ret så stor en af slagsen, og man bruger den ikke på mennesker, man bruger den på bevoksninger.

Navnet kommer af de klippere, som man kalder slagler, der er monteret på en aksel, som så kan klipper i bredden.

Man anvender ofte sådan en maskine som påmontering til en traktor eller lignende maskine, der kan køre rundt.

Så slår den græsset, ukrudtet eller andre uønskede udvækster. Men så kan du måske spørge, hvorfor man ikke bare bruger en græsslåmaskine til dette.

For det første er en slagleklipper mere kraftig og kan klippe meget og store, tykke mængder på samme tid, end en almindelig græsslåmaskine ville kunne klare.

Desuden er den mest brugt af det offentlige i form af kommunalt-regi, hvor vej- og parkafdelingen ofte har slagleklippere som en del af deres udstyr. Man ser dog også snegleklippere benyttet af firmaer og private, hvis de har mange grønne arealer.

Men den store fordel ved slagleklippere – hvoraf nogle af dem endda er selvkørende – er, at deres akse kan roteres, så klippemaskinen kan komme til på besværlige, bakkede områder.

Det kunne for eksempel være ved rendestenen, grøftekanter og lignende, hvor der er bugte, der ville være svære at klippe manuelt eller med græsslåmaskiner.