kontinens

Grunde til at du har vandladningsproblemer

Er hyppige toiletbesøg noget, der forstyrrer din hverdag eller din nattesøvn? Så kan det være du lider af vandladningsproblemer. Mange danskere lider af dette, men der kan være flere forskellige årsager til det. Vandladningsproblemer kan være en kæmpe barriere i ens hverdag og gøre det svært både at arbejde, studere eller at have et socialt liv. Det er derfor vigtigt at blive tjekket hos sin læge, hvis man lider af det, så du kan trives bedre i dit liv og øge din livskvalitet. Læs med her for at blive lidt klogere på problemet.

Hvad er urinretention

Urinretention er en blokering i dine urinveje, eller en svag blæremuskel eller det kan skyldes af en neurologisk tilstand såsom multipel sclerose, spina bifida eller en mulig rygmarvsskade, der går ind og forstyrrer din krops signaler mellem hjernen og blæren, og derved forstyrrer din vandladning. Der findes forskellige former for urinretention, såsom stressinkontinens, når du har for svage blæremuskler, eller tranginkontinens, når blæren laver ufrivillige og ukontrollerede bevægelser eller overløbsinkontinens, når man ikke kan tømme blæren ordentligt, pga. en beskadiget blære en psykisk blokade.

Hvad er en urinvejsinfektion

En urinvejsinfektion kan opstå af flere grunde. Det kan komme af dårlig hygiejne forneden, af at sidde på kolde overflader for længe eller fordi du ikke får tømt blæren ordentligt. En urinvejsinfektions symptomer er at du har hyppig vandladning og smerte ved vandladning. Urinvejsinfektioner kan ofte komme i led med de forskellige former for urinretention. Urinvejsinfektioner er forholdsvist normale og behandles ofte med antibiotika eller penicillinkure. Hvis du lider af urinvejsinfektioner hyppigt, så er det vigtigt at du taler med din læge og bliver undersøgt for bagvedliggende grunde. Du kan læse mere her om årsager til urinvejsinfektioner.