Dyr

Giv din hund næring og masser af vand

Hunde er aktive dyr, der kan løbe og lege i timevis ad gangen, hvis de får lov. Især de store hunde har brug for meget motion, mens små hunde kan nøjes med kortere gåture hver dag. Finder du en indhegnet hundepark, er der god mulighed for at kaste med pind i mange timer, så din hund kan få brugt al sin energi.

Med et så højt energiniveau, som mange hunde har, er det også vigtigt, at hunden får masser af mad og vand med næring – præcis som med os mennesker. Maden genopfylder depoterne, så hunden er klar til en ny dag.

Altid vand i hundeskålen

Som hundeejer har du formentlig altid to skåle stående fremme – en til mad og en til vand. Hvor madskålen kan være tom i løbet af dagen, fordi hunden har fået den rette mængde, bør der altid være vand i vandskålen, så hunden kan få slukket tørsten, når den har lyst. Brug frisk vand fra hanen, eller demineraliseret vand, hvis du vil give din hund det allerbedste. Et godt råd er at lægge aviser eller et gammelt håndklæde under vandskålen, så det sprøjtende vand ikke ender på gulvet omkring skålen, når hunden febrilsk fører vandet ind i munden.

Godt foder med næring

Sørg for, at du altid giver din hund den rette type foder, så hunden får optimal næring og energi. Hvalpe spiser anderledes end voksne hunde, mens der er forskellige racer, der kan have brug for forskellige næringsstoffer. Snak med de ansatte de din lokale dyreforretning eller med dyrlægen om, hvad der er den mest optimale foder til din hund. Der findes mange gode mærker, der forhandler standard-hundefoder, f.eks. Pedigree og Orijen hundefoder. Mange godbidder til hunde indeholder også vitaminer og mineraler, som er gode for hunden.