Foldemadras

Et godt alternativ til gæstesengen

Et godt alternativ til gæstesengen

Bor du i et hus eller en lejlighed, hvor det er svært at finde plads til overnattende gæster? Har du prøvet at ha’ en sovesofa stående, som næsten aldrig blev brugt, men til gengæld optog en masse plads hele tiden? Medmindre du har uanede kvadratmeter eller et lille anneks til gæster, så kan det være svært at finde en løsning, der giver plads til, at dine gæster kan overnatte.

Der findes dog en ret enkel løsning på problemet, nemlig en foldemadras. Med en foldemadras har du en ekstra seng, der er hurtig at finde frem og gemme væk, og som ikke fylder meget, når den ikke er i brug.

Vælg den rigtige madras

Der er stor forskel på de forskellige madrasser på markedet, og dine gæster skal helst ikke vågne op med rygsmerter. Derfor er det vigtigt, at du kigger dig for, når du vælger din foldemadras – men du skal selvfølgelig også holde prisen for øje. Stil dig selv følgende spørgsmål: hvor ofte skal den bruges? Skal den bruges af børn eller voksne – eller begge dele? Hvor hård skal den være?

Hvis madrassen ikke skal bruges særlig tit, fx kun et par gange om året, så er det måske ikke nødvendigt, at bruge alt for mange penge på den. Så skal du finde en model, der giver en okay støtte til en okay pris.

Hvis madrassen skal bruges til voksne, så er det vigtigt, at du vælger en model, der er lang nok. Minimum 200 centimeter. Hvis dine overnattende gæster er meget høje, kan du overveje om du skal finde en model med ekstra længde, fx 210 centimeter.

Madrassens hårdhed er en individuel sag, men hvis madrassen bliver for blød, får dine gæster hurtigt ondt i ryggen. Desuden kan det være besværligt at vende sig, og det er heller ikke rart. Som tommelfingerregel siger man, at mennesker der vejer meget, har brug for en hård madras, mens mennesker der vejer mindre, har brug for en blødere madras.