Børnebutik

Dukketøj styrker dit barns kreativitet

Når dit barn leger, så udfordre det på mange måder sin bevidsthed og tester grænser af. Det kan være alt fra valg dukketøj til handlinger i legen. Et barn kan blive så optaget af det lege-univers, de har opbygget, at de slet ikke ænser andet. Pludselig er prinsesser også racerkører, drager redder konger og man kan spise suppe med en gaffel – alt er muligt. Og dukketøj bidrager i høj grad til at udleve dette univers.

Lad dit barn udtrykke sig

Når et barn vælger dukketøj og andet tilbehør, så gør de det med stor omhu fordi, at både dukketøj og andet tilbehør, som f.eks en legetøjsbil, er den visuelle dør ind til deres fantasi. Det er det, der understreger hvem, der er hvad og hvem, der gør hvad i legen. Hvordan skulle andre ellers vide, at dukken, der sidder i racerbilen er en racerkører-prinsesse, hvis det ikke var for dukketøjet? Og hvordan skulle man ellers vide, at dukke var på solferie, hvis det ikke var for solhatten og badetøjet?

’Dukke er lige på ferie, mor..’

At lade ens barn udtrykke sig igennem leg med dukketøj og andre accessories på den måde, kan bidrage til deres selvopfattelse og kreativitet, og udvide deres vidunderlige univers.

Der findes uanet mængder af forskelligt dukketøj, der kan være med til, at fortælle en historie sammen med dit barn uanset om det er laksko, gallakjoler, jakkesæt eller en racerdragt. Dit barn kan lade som om, at det er læge lige som sin mor. Barnet kan også lade som om, at det er en politimand ligesom far. De kan også finde dukketøj, der ligner det de selv har på, og på den måde kan dit barn klæde sig på sammen med sin bedste ven, og føle sig klar til at møde verden!