Bagning

De bedste kageruller til ethvert behov

Når du skal bage småkager, tærter, croissanter eller andet fladt bagværk, er en kagerulle et handy redskab til at få en helt jævn flade og tykkelse på bagværket. De er også ideelle til udrulning af fondant og marcipan til kager.

Der findes mange forskellige slags kageruller til forskellige formål. Den kagerulle, de fleste af os kender, er en træcylinder med håndtag i hver side, og den er både let og simpel at bruge. En mere gammeldags, men ekstremt brugbar, model er den lange kagerulle uden håndtag, også kaldet en rullepind. Denne model rulles ved hjælp af håndfladerne, og fordelen er, at den kan nå en stor diameter, fordi der ikke er håndtag, der optager pladsen. En anden fordel ved rullepinden er, at du kan tilkøbe gummiringe i forskellige tykkelser, som du kan sætte på i hver ende af pinden og på den måde sikre dig, at dit bagværk bliver lige tykt over det hele. Kageruller kan også bruges til at lave mønstre i kagedej og fås i forskellige teksturer og med forskellige motiver på og kan desuden også lave forskellige snit i din kagedej, for eksempel gitter i din butterdej eller pig til knækbrød.

Forskellige materialer

Den typiske kagerulle, som de fleste af os kender, er udført i træ og er let at rengøre med lidt vand. En kagerulle i træ er ideel til brød, hvor der gerne må komme mel på dejen. Arbejder du meget med fondant, marcipan eller småkagedej, kan du med fordel anskaffe dig en køkkenrulle i plast med non-stick-belægning, så dejen ikke klistrer til rullen, og du samtidig minimerer mængden af flormelis, mel og lignende. Hvis du foretrækker det, kan du også vælge en kagerulle i stål, som både er ret flot at se på og praktisk i rengøring.